Lasersko uklanjanje frakcijskih bora i pomlađivanje kože

<1_img_centar_700>

Frakcijsko lasersko pomlađivanje učinkovita je metoda pomlađivanja stare ili oštećene kože bez operacije i teškog perioda oporavka.

Nježan i "pametan" učinak laserske zrake omogućuje vam da se nosite s podmuklim borama, uklonite brazgotine i pokrenete prirodne procese regeneracije starenja kože. Ova vrhunska laserska tehnologija svojim je rezultatima oduševila milijune žena i muškaraca diljem svijeta. Probajte i vi!

Opis postupka

Lasersko zračenje, posebnom tehnologijom podijeljeno na stotine najfinijih zraka, stvara brojne mikroperforacije u koži - frakcije u kojima se ubrzano stvara nova i mlada koža.

Utjecaj lasera potiče intenzivnu proizvodnju kolagena i elastina, zbog čega se pokreću prirodni regenerativni procesi u koži, ubrzavajući njezinu regeneraciju i pomlađivanje. Kao rezultat toga, samo nekoliko štedljivih postupaka frakcijskog pomlađivanja može poboljšati stanje vaše kože i riješiti je mnogih nedostataka.

Prednosti frakcijskog pomlađivanja

 • Vrlo oprezno. Najnovija oprema koja se koristi u našem centru omogućuje minimalni promjer laserskih zraka, nedostižan za većinu konvencionalnih frakcijskih lasera. Zahvaljujući ovoj značajci, lasersko obnavljanje lica odvija se s najvećom delikatnošću i osigurava minimalno vrijeme oporavka nakon zahvata.
 • Fiziološki. Frakcijsko lasersko pomlađivanje pokreće prirodne procese oporavka za proizvodnju mladog kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Oni su odgovorni za razinu elastičnosti, čvrstoće kože, kao i za proizvodnju novih i zdravih stanica. Ovaj proces, potaknut laserskim tretmanom, godinama prirodno čuva savršen izgled pomlađene kože.
 • Udobno. Moderna visokotehnološka oprema koja se koristi u našem Centru, u kombinaciji s lokalnom anestetičkom kremom, učinit će vam postupak frakcijske fototermolize što ugodnijim.

Za što je sposobna frakcijska termoliza?

Laserska frakcijska termoliza može dati brze i stvarno izvrsne rezultate pri izvođenju sljedećih postupaka:

 • Izglađivanje bora na licu, vratu i dekolteu;
 • Uklanjanje bora i bora oko očiju;
 • Poboljšanje turgora kože i smanjenje njezine opuštenosti;
 • Uklanjanje nedostataka u reljefu kože i proširenih pora;
 • Uklanjanje ožiljaka, strija i kožnih strija; ova linija je aktivna poveznica na acc. stranica
 • Liječenje ožiljaka nakon akni;
 • Pomlađivanje kože ruku.

Priprema za postupak

Pokušajte isključiti aktivno izlaganje suncu i posjete solariju 1 mjesec prije frakcijskog laserskog pomlađivanja.

Izbjegavajte kemijske pilinge i druge agresivne kozmetičke zahvate 1 mjesec prije zahvata.

Na dan postupka ne preporučuje se nanošenje dekorativne kozmetike na kožu.

Na otvorenim dijelovima tijela preporučljivo je provesti postupak u jesen, zimi ili rano proljeće - tijekom razdoblja smanjene sunčeve aktivnosti.

Tijek postupka

Prije zahvata liječnik će pažljivo proučiti karakteristike i stanje Vaše kože te s Vama dogovoriti najbolji plan za otklanjanje kožnih obilježja koja Vam smetaju.

Radi Vaše udobnosti, 30-60 minuta prije zahvata liječnik će Vam nanijeti modernu i učinkovitu anestetičku kremu.

Koristimo beskontaktnu tehnologiju obrade koja nam omogućuje da isključimo infekciju i učinimo postupak što sigurnijim.

Tijekom pomlađivanja frakcijskim laserom u koži se formiraju mikrotermalne zone tretmana koje su rupe promjera ~ 100 mikrona i dubine do 3 mm.

Nakon zahvata

Nakon zahvata liječnik će, ako je potrebno, predložiti tretiranje područja izloženog laseru posebnom kremom.

U ruke ćete dobiti jasan letak o njezi nakon zahvata, liječnik će vam detaljno objasniti pojedinačne preporuke.

U zonama frakcijske fototermolize plazma i "krvna rosa" pojavljuju se na koži unutar dva sata nakon zahvata. To je praćeno umjerenim otokom i crvenilom kože, umjerenom boli, što je standardna i normalna reakcija vaše kože na tretman.

Preporuke

Nemojte vlažiti tretirana područja 2 dana. Nekoliko puta dnevno nježno utrljajte kožu blagim antiseptikom i hidratizirajte je kremom.

Ako je potrebno, možete uzeti lijekove protiv bolova, diuretike i antihistaminike.

Šminkanje je dopušteno od 3. dana nakon zahvata.

Ni u kojem slučaju ne ubrzavajte prolaz kora. Nakon što kore otpadnu (7-10 dana), nastavite hidratizirati kožu kremama.

2 tjedna nakon frakcijskog laserskog pomlađivanja ne preporuča se kupanje u vrućoj kupki ili odlazak u saunu.

Mjesec dana nakon zahvata izbjegavajte UV zračenje, koristite širokopojasnu zaštitu od sunca (SPF 30 ili više) na tretiranim područjima.

Pitanje odgovor

Koje su kontraindikacije za postupak frakcijske termolize?

Kontraindikacije za korištenje frakcijske fototermolize su:

 • upalne i zarazne bolesti kože u području liječenja;
 • bolesti povezane s oštećenjem zgrušavanja krvi;
 • herpes na licu u akutnoj fazi;
 • nedavni piling;
 • svježi ten, nedavni posjet solariju;
 • razdoblja trudnoće i dojenja;
 • razdoblje pogoršanja kroničnih bolesti.

Koliko je postupaka potrebno i koliko često ih treba provoditi?

Broj potrebnih postupaka frakcijske termolize ovisi o zadatku koji se radi. Već nakon jednog postupka vidjet ćete pozitivne promjene u stanju kože. U prosjeku se rade 2-3 postupka. Prije ponovnog izlaganja potrebno je pričekati potpunu obnovu kože. Obično je interval između postupaka 1, 5-2, 5 mjeseca.

Koliko dugo traje učinak postupka?

Frakcijska laserska termoliza uzrokuje strukturno restrukturiranje u dubokim slojevima kože. Učinak tijeka postupaka obično se čuva 3-4 godine. Redovita njega kože i zaštita od vanjskih utjecaja (prije svega od ultraljubičastog zračenja) produžit će to razdoblje.

Kako njegovati kožu nakon zahvata?

Nakon zahvata koža obično prolazi kroz niz standardnih faza: fazu gustih krusta, fazu njihovog ljuštenja, fazu prolaznog crvenila i na kraju fazu potpunog oporavka. Liječnik će vam detaljno objasniti kojim redoslijedom i kojim sredstvima tretirati kožu u svakoj od faza. Glavni zadaci u razdoblju nakon zahvata su spriječiti infekciju kože na zahvaćenom području i učinkovito obnoviti oštećenu kožu. U pravilu, prva 3 dana potrebno je izbjegavati vlaženje kože koja je podvrgnuta frakcijskom izlaganju laseru. Nadalje, preporuča se nježno liječenje antisepticima i primjena restorativnih masti. Nakon potpunog zacjeljivanja kože potrebno je zaštititi kožu SPF kremom.

Kako se frakcijska termoliza razlikuje od konvencionalnog laserskog obnavljanja kože?

Klasično lasersko obnavljanje kože uključuje kontinuirano izlaganje na određenoj dubini. Bila je to jedna od prvih ablativnih laserskih tehnika. Ovakav utjecaj je izuzetno traumatičan, zahtijeva dugo razdoblje rehabilitacije i ima veći rizik od komplikacija. Kontinuirano lasersko obnavljanje kože još uvijek se ponekad koristi za uklanjanje konveksnog dijela hipertrofičnog ožiljka ili za korekciju izraženih staračkih bora oko usta.

Frakcijska laserska termoliza je suvremeni postupak koji osigurava očuvanje netaknutih područja kože između mikrozona oštećenja, što doprinosi bržem oporavku nakon zahvata. Dubina prodiranja laserske mikrozrake s frakcijskom ekspozicijom veća je nego kod kontinuiranog brušenja, što osigurava visoku učinkovitost ekspozicije. Gore su navedene mogućnosti frakcijske laserske termolize.