Frakcijska termoliza: moguće je pomlađivanje

lasersko frakcijsko pomlađivanje

Od davnina je svaka ženska predstavnica sanjala da će postojati siguran način da joj se produži mladost i ljepota kože.

Znanost ne miruje i zahvaljujući njoj sve je više novih dostignuća na području medicinske kozmetologije. Omogućuju vam pomlađivanje kroz različite postupke i operacije.

Danas se najveća popularnost opaža u takvim metodama pomlađivanja, u kojima kozmetičarka ne pribjegava skalpelima ili injekcijama botoksa.

Frakcijska termoliza najbrži je i najsigurniji način pomlađivanja vaše kože u kratkom vremenu.

Frakcijski laser i njegov rad na pomlađivanju

Nakon što laser udari u kožu, na njoj se pojavljuje opeklina koja se širi prema unutra. Kao rezultat toga, aktiviraju se procesi regeneracije tkiva, što će u konačnici pružiti željeni planirani učinak. Osim toga, ovaj kozmetički postupak naziva se i lasersko obnavljanje kože.

kozmetolog koji provodi frakcijsko lasersko pomlađivanje

Laserska zraka naziva se frakcijskom zbog činjenice da je laser podijeljen na više mikro zraka. Stoga se učinak na kožu javlja u obliku mikromreže, a ne guste grede. I nakon termolize, na koži su prikazane opekline u obliku velikog broja mikroskopskih točaka, a koža nije oštećena. Cijepanje laserske zrake čini postupak manje traumatičnim i bolnim. U tom se slučaju regeneracija kože događa mnogo brže.

Stanice nisu oštećene i aktivno se dijele, savršeno radeći na stvaranju kolagena i elastina. Ove dvije tvari odgovorne su za elastičnost kože i njihovu mladost.

Vrste frakcijske termolize

Postoje dvije metode laserske frakcijske termolize: ablativna i neablativna. Kozmetičar sam bira između njih, uzimajući u obzir individualne karakteristike i stanje kože.

Prva metoda je zračenje laserom nakon čega slijedi isparavanje vode iz tkiva kože. U tom slučaju pojavljuje se mikroskopska rana otvorenog tipa, a oko nje su spaljene oštećene stanice. Zacjeljivanje ove rane popraćeno je učinkom zatezanja (podizanja). Međutim, postoji i opasnost da infekcija prodre duboko u kožu.

S drugom metodom ne može biti otvorene rane, budući da se ovdje koristi takvo zračenje u kojem epiderma nije oštećena i nema isparavanja vlage s kože. Opekline zacjeljuju ispod epiderme pa se infekcija tamo ne može pojaviti. Učinak ovog postupka nije toliko uočljiv kao kod prethodne metode.

prije i poslije frakcijskog laserskog pomlađivanja

Učinci frakcijske termolize

Najvažnija razlika između ove laserske terapije i ostatka je dobra ravnoteža između njezine učinkovitosti i vaše sigurnosti.

Prednosti:

 • Spektar djelovanja je širok, postupak možete izvesti na bilo kojem dijelu tijela (čak i na kapcima, vratu i dekolteu).
 • Mali broj kontraindikacija.
 • Oštećeno područje ne prelazi dvadeset posto ukupne obrađene površine.
 • Rane zarastaju u roku od tjedan dana.
 • Primjenjuje se aplikacijska anestezija.
 • Tehnika ne izaziva jaku pigmentaciju kože, pa je pogodna za tamnopute osobe.
 • Rezultat može trajati nekoliko godina.

Jedini nedostatak takvog laserskog frakcijskog postupka je taj što svi aspekti djelovanja lasera na kožu još nisu u potpunosti proučeni, budući da se ova tehnologija pojavila ne tako davno.

Indikacije za pomlađivanje su proširene pore, akne (akne), razne vrste strija, pigmentacija kože i smanjenje njezine elastičnosti, duboke i površinske bore, zvjezdice s krvnih žila, kao i razne vrste ožiljaka.

lijepa koža nakon frakcijskog pomlađivanja

Značajke frakcijske termolize

Kao profilaksu u potrebnim dozama, kozmetolog propisuje antivirusni lijek za primjenu ili antibakterijski, to se radi unaprijed, otprilike nekoliko dana unaprijed.

Na dan kada je zakazana sesija, isključen je bilo kakav fizički stres na tijelo, također je vrijedno zaboraviti na loše navike.

Neposredno prije samog izlaganja kozmetičarka temeljito čisti kožu i tretira je anestetičkom kremom. Često krema uopće nije potrebna.

Klijent doživljava blago trnce i trnce dok laser djeluje. Sama sjednica ne traje više od sat vremena, češće nekoliko minuta, sve ovisi o konkretnom slučaju.

Nakon laserskog tretmana na željeno područje kože nanosi se posebna krema koja će je nahraniti i umiriti.

Njega kože nakon zahvata uključuje sljedeće točke:

 1. Koristite hidratantnu kremu dva ili tri puta dnevno dva tjedna.
 2. Dva mjeseca nemojte ići u solarij i koristiti kreme za sunčanje sa zaštitom od zaštitnih znakova većom od 30.
 3. Ne koristite piling i piling dva tjedna.
 4. Ne možete nositi kompresijsko donje rublje nekoliko dana u slučaju zahvata na tijelu.
 5. Nemojte koristiti kozmetiku koja sadrži salicilnu kiselinu i retinol dva tjedna.

Loše navike trebaju se strogo isključiti tijekom cijelog tijeka liječenja. Inače će regeneracija kože biti mnogo sporija.

Promjene na koži

Crvenilo kože i prisutnost edema traju tri dana. I nakon par dana može se pojaviti učinak tamnjenja, proći će sam od sebe za nekoliko tjedana. Suha koža pojavit će se za tjedan dana, ali će također uskoro nestati.

Negativne posljedice, kontraindikacije

Ako nakon izlaganja ne brinete o svojoj koži na odgovarajući način, mogu se pojaviti neke komplikacije:

 • Crvenilo kože traje više od tri dana, a oticanje više od dva.
 • Pojava infekcije ili njeno pogoršanje.
 • Teška opekotina.
 • Točno krvarenje.
 • Jaka pigmentacija.

Stroge kontraindikacije uključuju trudnoću i dojenje, akutnu infekciju (herpes), onkologiju, epilepsiju, slab imunitet, psorijazu i uzimanje retinoidnih lijekova.

Relativno - dijabetes melitus, upala, mentalne bolesti, patologija bubrega, nepoštivanje preporuka, alergija na anestetike i opekline na koži (svježe).

Važno je znati da takav laserski zahvat mogu obaviti samo posebno obučeni stručnjaci (dermatovenerolog i kirurg). Odaberite samo liječnika koji je kompetentan u ovim pitanjima.