Frakcijsko pomlađivanje

<1_img_centar_700>

Frakcijsko pomlađivanje je jedna od metoda hardverske kozmetologije koja poboljšava stanje kože izlaganjem laserskom zračenju.

Kako bi se uklonili estetski nedostaci, potrebno je proći niz postupaka, čiji se točan broj izračunava uzimajući u obzir težinu i prirodu problema.

Indikacije za postupak

Indikacije za frakcijsko pomlađivanje su takvi estetski nedostaci kao što su:

 • strije (uključujući i postporođajne);
 • teleangiektazija (paučaste vene, mreža vizualno vidljivih malih kapilara);
 • proširene pore;
 • akne i njihove posljedice (akne i postakne);
 • tamne mrlje;
 • mimičke i statičke bore.

Zahvat se pokazao iu korekciji mlohave kože koja blijedi, lišene vitalnosti, bez sjaja, na kojoj su se pojavila opuštena područja, vizualno dodajući godine.

Vrste frakcijskog pomlađivanja

Ovisno o indikacijama koriste se dvije vrste lasera:

 • ablativ;
 • neablativan.

Razlomakablativno pomlađivanjeUsmjeren je na uklanjanje oštećenih područja kože stvaranjem tzv. zona mikrotermalnog tretmana u njima, koje se u procesu prirodne regeneracije tkiva zamjenjuju zdravim tkivima bez defekata. Ova vrsta izlaganja posebno je korisna u uklanjanju ožiljaka i strija. Zahvaljujući tome, moguće je postići izražen učinak podizanja, zategnuti opuštena područja, tonirati pokrivač.

Neablativni laseriviše usmjeren na rad s dubokim slojevima kože. Posebnost postupka frakcijskog pomlađivanja u ovom slučaju je odsutnost oštećenja površinskih tkiva. Budući da zrake prodiru dublje, potiče se proizvodnja elastina i kolagena - dva strukturna elementa neophodna da bi koža ostala elastična i glatka. Učinak takvih postupaka smatra se izraženijim i produljenim.

O postupku pomlađivanja

Kao preliminarna priprema, na kožu se nanosi anestetička krema koja je dizajnirana da smanji bol. Zatim liječnik nastavlja izravno na liječenje područja laserom. Naš centar posjeduje suvremenu opremu - frakcijski sustav sa skenerom i višenamjenski laserski sustav. Prije početka rada uređaji se podešavaju, postavljaju se određene vrijednosti koje karakteriziraju fizička svojstva laserske zrake koju stvara instalacija. Parametre odabire kozmetolog na individualnoj osnovi, na temelju indikacija i karakteristika fototipa kože pacijenta, što takav utjecaj čini sigurnijim i istodobno učinkovitijim u svakom pojedinačnom slučaju.

razdoblje rehabilitacije

Prvog dana nakon frakcijskog pomlađivanja izgled kože može se usporediti s onim koji ima nakon opeklina od sunca. Za lakše podnošenje rehabilitacije, osobito u prvim satima, indicirani su hladni oblozi. Da biste to učinili, preporuča se unaprijed pripremiti led kod kuće. Crvenilo će postupno nestati kako se tkiva oporavljaju. U to je vrijeme bolje uzeti odsustvo s posla. Pojave poput ljuštenja epiderme smatraju se normom.

Muškarci se smiju brijati tek drugi dan. Prije toga, isključeni su bilo kakvi mehanički i drugi stresovi na koži. Također biste trebali ograničiti izlete u kupke i saune. Možete se baviti sportom i podvrgnuti ozbiljnom fizičkom naporu nakon 2-4 dana.

Rezultati frakcijskog pomlađivanja

Rezultat zahvata je glatka, zategnuta koža, bez bora i ožiljaka. Svi nabori su izglađeni, područja s poremećajima pigmentacije nestaju, na njihovom mjestu pojavljuju se nove, zdrave. Zbog uklanjanja kozmetičkih nedostataka, postiže se izražen učinak liftinga, konture postaju jasne, zbog čega koža postaje mlađa nekoliko godina, što postaje vidljivo golim okom.

Kontraindikacije za postupak

Lasersko zračenje ima neka ograničenja:

 • upalni procesi u zahvaćenom području;
 • zarazne patologije;
 • različiti oblici dermatoloških bolesti (psorijaza, ekcem i drugi);
 • maligni tumori i neoplazme nejasne etiologije u području liječenja;
 • alergijske reakcije.

Pacijenti koji pate od psihičkih poremećaja, kao i trudnice i dojilje, također nisu dopušteni prije postupka.